A végső bakancslista, ami megduplázza az esélyedet a sikerre!

//A végső bakancslista, ami megduplázza az esélyedet a sikerre!

A végső bakancslista, ami megduplázza az esélyedet a sikerre!

Összeállítottam egy általános bakancslistát, ami mindenkinek hasznos lehet! Olyan alapvető dolgok ezek, amit mindenkinek érdemes beiktatni az életébe, annak érdekében is, hogy sikereket tudjon elérni. Az emberek többsége az alább felsoroltak közül maximum csak néhányat tudhat a magáénak, ezért hasznos, ha egyenként teljesíted a felsoroltakat. Nem egyedi és konkrét dolgokról van szó, ez a cikk csupán egy útmutató a személyes fejlődésedhez. 🙂

 • 1

  Tűzz ki célokat, és készíts stratégiát az elérésükre!

  Ha eszedbe jut valami, amit mindenképpen el akarsz érni, azt írd le egy papírra! Ne hagyd, hogy kárba vesszen azáltal, hogy megfeledkezel róla! Ha számodra fontos valami, akkor érdemes lesz elszántan, masszívan cselekedned, hogy el is érd azt. Az alázatos és elszánt cselekvés mellett viszont ne feledkezz meg arról, hogy az út az, ami számít, és nem a végcél!

 • 2

  Szánj időt a kapcsolati tőkéd bővítésére!

  Egy közel 70 évig tartó kutatás bizonyította azt, hogy a boldogság, és a hosszú élet titka az, hogy szert tegyünk minőségi kapcsolatokra. Azok az emberek, akiket minél több szerető rokon, barát, ismerős veszi körül, boldogok, és általában tovább is élnek. Emellett a sikered esélyét is megduplázza, ha jó a kapcsolati tőkéd.

 • 3

  Alakíts ki egy életre szóló olvasási szokást!

  A XXI. században élünk, ahol az információ mennyisége exponenciálisan növekedik. Az interneten már szinte akármilyen problémára megtalálhatjuk a megoldást (Google módszer), ezen kívül pedig a legtöbb probléma megoldására már íródott egy könyv. Persze ehhez rendkívül hasznos lesz elsajátítanod 1-2 idegen nyelvet is, mint az angol, spanyol, és német. Ha egy életre szóló szokássá tudjuk alakítani az olvasást (minden nap olvassunk ehhez egy keveset, akár 1-2 oldal is megteszi), akkor egy pár év múlva azt vesszük észre (és talán mások is megjegyzik), hogy sokkal okosabbak lettünk, és sokkal több mindenről van információnk. Ez pedig rendkívül hasznos lesz a gyorsan változó, modern világunkban.

 • 4

  Pozitív kinézet, még a nehezebb időszakokban is

  Ha rosszul érzed magad, vagy túl sok stresszhatás ért az utóbbi időben, attól függetlenül ne hanyagold el magad. A nehézségeken úgy lehet a "legkönnyebben" felülkerekedni, ha kihívásnak tekintjük azokat, és folyamatosan kutatunk a megoldások után.

 • 5

  Csinálj többet, mint ami szükséges

  Az átlagember vagy annyit csinál, amennyit szükséges, vagy még attól is kevesebbet. Találd meg a szenvedélyedet, a számodra ideális munkahelyet, és végezd a dolgod lelkesen! Ha vállalkozó személyiség vagy, akkor olyan területet válassz, amit lelkesen tudsz csinálni (kiégés nélkül), és amire van kereslet. Egy valamit ne felejts el: mindig van lehetőséged a fejlődésre!

 • 6

  Találj egy mentort, aki értékes tanácsokat ad

  Mentorok nélkül sokkal nehezebb egy magas szintre eljutni. Nem azt mondom, hogy lehetetlen, de jóval nehezebb. Találd meg azt a mentort, akire példaképként tekinthetsz, és tanulj tőle! Kérd ki a tanácsát, vagy beszélgess vele sokat. Ne az legyen a célod, hogy életed végéig alatta legyél, mert elképzelhető, hogy egy idő után túlszárnyalod őt, és új döntési helyzetekbe fogsz kerülni.

 • 7

  Sajátíts el folyamatosan új készségeket!

  Ez lehet akár egy nyelv, akár egy szakma, vagy egy új sportág, egy új szenvedély, vagy tevékenység. Vágj bele valami újba, és mélyülj el benne egyre jobban!

 • 8

  Ötletelj másokkal, gyűjts ötleteket!

  Az ötletelés mindig hasznos lehet. Gyűjts ötleteket másoktól, vagy az internetről, könyvekből. Előbb utóbb te is könnyebben fogsz tudni ötleteket felsorolni, ha már van egy jó pár a tarsolyodban.

 • 9

  Tegyél szert új tapasztalatokra rendszeresen!

  Az önismereted fejlesztésének egy fontos lépése az, hogy új tapasztalatokra teszel szert, és levonod belőle a tanulságot. Utazgass a világban, ismerj meg új kultúrákat, próbálj ki új hobbikat, új tevékenységeket, vegyél részt olyan eseményeken, amik még újak a számodra, és vonzóak.

 • 10

  Maximalizáld az egészséged szintjét, hogy legyen energiád az olyan tevékenységekre, amit szeretsz!

  Az egészségünk az egyik legfontosabb érték az életünkben. Ha rossz az egészségi állapotunk, akkor jelentősen lecsökken a lehetőségeink száma az életben. Igyekezz maximalizálni az egészségi szintedet a helyes táplálkozással, kiegészítőkkel, sportolással, meditációval, erdei túrázással, stb...

Tetszett a cikk? Másoknak is hasznos lehet. :)
 •  
 •  
 •  
 •  
2016-09-12T08:44:36+00:00

Leave A Comment

Tetszik a tartalom?

 Iratkozz fel az email címeddel, és értesítelek, amint elkészül egy új bejegyzés. :)

Sikeresen feliratkoztál!