Mire tanítanak az igazán jó filmek?

//Mire tanítanak az igazán jó filmek?

Mire tanítanak az igazán jó filmek?

A modern kor egyik ismérve, hogy a média több csatornán át terjed, így egyre több helyről tudjuk az információkat begyűjteni, illetve ezzel arányosan a technika is rohamosan fejlődik. Az, aki ki tud igazodni ebben a rendszerben, és rendelkezik némi tudatossággal, rengeteg hasznos dolgot tudhat rövid időn belül a magáénak. A filmek és sorozatok nézése manapság az egyik legelterjedtebb kikapcsolódási forma, így jó ha odafigyelünk, hogy milyen tartalmakat nézünk és milyen céllal. Én például imádom a Békés harcos útja c. filmet vagy az Életrevalókat. És hogy miért? Azért, mert tanítanak valamire. Valami fontosra.

Sokszor emlegettem már a bejegyzéseimben, hogy érdemes olyan időtöltést választani, aminek van megtérülése. Viszont mindenki egyedi és mindannyian más-más jellemvonásokat hordozunk. Valakinek kifárasztó, ha tevékenységlistát kell írnia vagy az, ha minden nap le kell írnia a céljait. Nem szabad mindent megfogadni, mindent felhasználni. Ami másnak működik, neked közel sem biztos, hogy az ugyan úgy fog majd. Amit olvasol, abból célszerű szelektálni azt, ami neked hasznos, vagy amit mindenképp ki akarsz próbálni. És itt jön majd a tudatosság. Mostanság sokat látom az interneten, leginkább önfejlesztés és pénzügyi témában azokat a kifejezéseket, hogy:

  • A bevált módszer arra, hogy xy legyél
  • Megmutatom neked hogyan kereshetsz KÖNNYEDÉN sok pénzt
  • Most féláron juthatsz hozzá limitált ideig xy termékhez, ami eljuttat az anyagi bőségig

Az utolsóval kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy az egyik leggyakrabban használt marketingtrükk egy termék eladására. Általában sosem fog az ár a kétszeresére emelkedni, vagy csak egy hosszú időszak után, esetleg ha már kifogyóban van a termék.

De miért fontosak ezek a filmnézés témájában? 

Leginkább azért, mert itt is ugyan így meg lehet vezetni az embereket. Ha sok olyan filmet néz egy gyenge tudatossággal bíró ember, ahol a főszereplő kiemelkedően erős jellemvonásokkal bír, akkor akár az önbecsülése is csökkenhet. Ez leginkább akkor következik be mikor ráeszmél, hogy ő nem olyan, mint a szupercsávó a filmben. Egy kiemelkedő ember, aki az összes lányt meghódítja, vagy aki mindenkit megment, akiért mindenki rajong. Emellett az agybutító műsorokból is rengeteg van, amiket ha lehet minden fontos ember kerül.

Viszont van a pozitív oldala is ennek a filmes/sorozatos dolognak. Egy olyan oldal, ahol tanulni lehet, tapasztalatot átvenni és közben átértékelni magunkat a fejlődés érdekében. Az ilyen filmek cselekvésre inspirálnak, valós bölcsességet közvetítenek és hasznos információkat adnak. Ha a való világ helyett Discovery Channelt nézel, az már egy jó kiindulópont. Ha a reklámokkal teli műsorok helyett otthon nézel egy reklámmentes filmet, az is egy jó pont. Sokat lehet ám tanulni ezekből, ugyanis egyszerre hallod és látod az információt. Csak gondolj erre: a példaképem vajon milyen filmeket néz, vagy mivel tölti a kikapcsolódásra szánt idejét?

De mi van a kikapcsolódással, és a pihenéssel? Azért néha tényleg fárasztó, ha az egész napodat produktívan próbálod eltölteni. Ne akard kipréselni magadból azt a 120%-ot, mert mint tudjuk sok esetben ez vezet a kiégéshez. Az én javaslatom, hogy a megérdemelt pihenést célszerű a szabadban tölteni a barátokkal, családdal, háziállattal vagy akár egyedül. Ha pedig passzív pihenésre vágysz azt igenis lehet kalandos fimmel, tanulságos történetekkel, vagy egy regénnyel megvalósítani. Nem kell mindig a tanuláson, a produktivitáson, a munkán törnöd a fejed, ha ez számodra rendkívül fárasztó. Azt mondják, hogy a legtöbb jó ötlet a legnagyobb kikapcsolódás közepette jön elő a fejből. Például egy fürdőzés közben, vagy egy erdei sétánál.

 

Tetszett a cikk? Másoknak is hasznos lehet. :)
  •  
  •  
  •  
  •  
2016-08-07T13:47:19+00:00

One Comment

  1. Szendy Ádám 2016-07-05 at 16:53

    Ide leírhatjátok a kedvenc filmjeiteket vagy azt, hogy miket szerettek még nézni (sorozatok, dokumentumfilmek, érdekességek). 🙂

Leave A Comment

Tetszik a tartalom?

 Iratkozz fel az email címeddel, és értesítelek, amint elkészül egy új bejegyzés. :)

Sikeresen feliratkoztál!