Miért fontos, hogy folyamatosan képezd magad?

//Miért fontos, hogy folyamatosan képezd magad?

Miért fontos, hogy folyamatosan képezd magad?

Az oldalam tartalma nagyrészt a készségeid fejlesztéséhez, és az önképzéshez ad útmutatót. Ha folyamatosan olvasod a cikkeimet, akkor tudod, hogy ezek az információk nem arra valóak, hogy elolvasd őket, aztán folytasd tovább a görgetést a Facebookon. Ezek olyan hasznos, és elsajátítandó készségek, amiket gyakorlás útján, tehát az aktív kivitelezése során fogsz fejleszteni. Ha csupán elolvasol egy cikket az önbizalom fejlesztéséről, de nem veszel elő egy papírt és egy tollat, hogy felírd a szükséges változtatásokat az életedre levetítve, akkor csak a töredékét használtad fel az információnak.

Mit jelent az önképzés? Ez valójában egy olyan tevékenységi forma, amely utat ad számodra, hogy végül az életed egy kiválasztott területén mesteri szinten tudd kivitelezni az adott tevékenységet. Például: a szakmád legjobbjává válni csakis akkor lehetséges, ha fejleszted magad ezen a területen. Ha a szakmád mellett szeretnél programozni, vagy megtanulni profi szinten elektronikus eszközöket szerelni, akkor ezt az önképzés segítségével tudod véghezvinni. Azért ÖN-képzés(szakma, egyéb tevékenységek), és ÖN-fejlesztés(készségeid fejlesztése), mert saját magadnak kell megkeresni a forrásokat, amikből tanulni fogsz, magadnak kell a leckéket és anyagokat megtanulnod, és az idődet, energiáidat eszerint beosztani. Nem fog senki felelősséggel tartozni érted, nem fogják ellenőrizni, kikérdezni a megtanult anyagot, ugyanis a saját érdeked, hogy mesteri szintre juss ezen a területen. Ehhez a következőkre lehet szükséged:

  • Lelkesedés, ugyanis a csúcsteljesítményhez nem elég csupán produktívnak lenni.
  • Kitartás, mert a zseni 99% kitartás, és 1% inspiráció. Ha fejleszted magad, akkor az nem fog azonnali eredményeket hozni az életedben, csak később, amikor elkezded használni és egyre magasabb színvonalon űzöd.
  • Optimizmus, hogy pozitívan állj hozzá a sikereidhez, kudarcaidhoz és bármely cselekvési formához. Például a tanulásnál lásd, hogy MIÉRT jó ez neked, mire fogod tudni felhasználni, és tudd, hogy egyre jobban gyarapszik eközben a tudástőkéd.
  • Magabiztosság, hogy határozottan tudj fellépni, ha cselekvésre kerül a sor. És persze az érzelmi intelligencia sehonnan sem elhanyagolható, ugyanis a határozottsághoz szükséges az is, hogy a félelmeidet, szorongásokat megfelelően tudd kezelni, és lehetőleg azonnal.

Sokan gondolják úgy, hogy az önfejlesztés csupán annyi, hogy ezoterikus és önfejlesztő könyveket olvasok, amennyit csak tudok, és megtanulom a benne leírtakat. Ez sajnos nem igaz, ugyanis ez egyfajta produktív halogatás. Ahhoz, hogy valóban fejlődéshez vezessen mindez: szükséged van tervezésre és kivitelezésre is. Ha csupán olvasol, tanulsz, de nem tervezel és nem lépsz a tettek mezejére, hogy világos lépéseket tegyél a céljaid érdekében, akkor mit sem ér az egész. Nyilván maximum annyit, hogy tudatosabb leszel, vagy büszkélkedhetsz a tudásoddal másoknál. Azonban neked saját magadat szükséges fejlesztened elsősorban, és nem másokat.

Ha elvégzed a középiskolát, kitanulsz egy szakmát, egyetemre mész és diplomát szerzel, majd munkába állsz alkalmazottként és 50 évig itt tengeted le a hátralévő életed úgy, hogy csak nagyon keveset jutsz előre… na ez az önképzés hiányát jelenti. Ennek az ellentéte, amikor a diploma megszerzése után is képzi magát az ember, és a kiválasztott, egyre magasabb pozícióhoz szükséges tudást és készségeket megszerzi, elsajátítja. Ez nem 1-2 hónap, hanem évek kérdése, tehát a fentebb leírt, pontokba szedett elemekre lesz szükséged. Ugyanez fokozottan igaz a vállalkozókra, üzletemberekre, cégvezetőkre.

Erről szól a KépezdMagad.com. Olyan készségeket, és útmutatókat ad számodra, mellyel könnyedén juthatsz előre, világosan láthatod a bejárandó utat. Felvilágosít, tudatosít, tanít, inspirál, és teljesítésre sarkall.

Ha fejleszted az érzelmi intelligenciádat, önbecsülésed (utóbbinak az alappillérei a céltudatosság, magabiztosság, integritás, felelősség vállalás, tudatosság, önelfogadás), akkor hatalmas változást fogsz tapasztalni a “régi” énedhez képest. És ehhez következetes és tudatos gyakorlásra, cselekvésekre van szükség. Ha már ismeretében vagy a lépéseknek, akkor nem olvasgatásra van szükséged. Onnantól az már csak másodlagos, ugyanis elsődleges prioritást kap a tervezés, majd a kivitelezés. Egyik elengedhetetlen a másik nélkül.

Tehát ne feledd az itt leírtakat. Indulj el a megfelelő úton, a jó irányba, tanulj sokat, tervezz és tedd meg a szükséges lépéseket bármi áron. Sok sikert kívánok a továbbiakban! 🙂

 

Tetszett a cikk? Másoknak is hasznos lehet. :)
  •  
  •  
  •  
  •  
2016-08-07T13:48:45+00:00

Leave A Comment

Tetszik a tartalom?

 Iratkozz fel az email címeddel, és értesítelek, amint elkészül egy új bejegyzés. :)

Sikeresen feliratkoztál!