Miből áll a pozitív gondolkodás? Így tudod elsajátítani!

//Miből áll a pozitív gondolkodás? Így tudod elsajátítani!

Miből áll a pozitív gondolkodás? Így tudod elsajátítani!

Az életünk legfontosabb elemei közé tartoznak a gondolatok, érzések és a tettek. Minden cselekedetedre hatással vannak az érzelmeid, gondolataid (például: félelem, harag, boldogság, remény, hiedelmek), és ennek a fordítottja is igaz. Ha pozitívan gondolkodsz, akkor boldogabbnak érzed magad, és gördülékenyebb lesz az élet. Minden akadályt optimizmussal fogadsz, mint kihívást, ami által erősebb és egyre jobb leszel. A kapcsolataidban jelentős javulás és fejlődés fog beköszönteni, míg a negatív embereket egyszerűen elkezded taszítani magadtól, hogy megtartsd ezt a kiváló lelki állapotot, és a gondolataid tisztaságát. A kérdés: Hogyan érhetem el mindezt, akár a másik végletből? Erre fog választ adni számodra ez a cikk.

Pozitívan gondolkodni közel sem jelenti azt, hogy minden nagyon szép és jó. Az életben mindig lesznek akadályok és problémák, amiket ha sikerül megoldanod, akkor nem csak te magad fejlődsz, hanem egyre közelebb kerülhetsz a céljaidhoz. Az első lépés az, hogy rendkívül hálásnak kell lenned azért, amid van, kiélvezni a jelen pillanat nyújtotta apró örömöket is, majd elkezdeni kivitelezni egy egészséges életvitelt. Amint úgy érzed, hogy egyre közelebb kerülsz az életcélodhoz, hogy egyre egészségesebb vagy, hogy egy olyan életet élsz, amit mindig is akartál… nos, akkor szintén jó úton haladsz a pozitív gondolkodás felé.

Sok blogon és oldalon látom, hogy meseszépnek festik fel az életet, és az olvasók nem értik, hogy vajon mit csinálnak rosszul, nekik miért nem ilyen az élet? De hiszen betartják a tanácsokat… Vizualizálnak, megerősítéseket mondogatnak, elolvassák a javasolt ezoterikus könyveket és mégsem sikerül sokuknak elérniük a mentoruk által már megvalósított boldog, pozitív állapotot. Mindenkinek más az értékrendje, ami valakinek működik, az neked nem biztos, hogy fog. Fel kell, hogy ismerd a problémáidat és az akadályokat, amik a boldogságod előtt állnak. Ezt követően pedig meg is kell, hogy oldd ezeket.

Neked kell elkezdened cselekedni, lépéseket megtenni, amik közelebb visznek a vágyott célodhoz. A megfordíthatóság törvénye kimondja, hogy a cselekedetek által is kiválthatóak érzések, és gondolatok (és ugyan így igaz ez fordítva is). Tehát ha a helyes lépéseket teszed meg, és látod az eredményeket, a folyamatos visszajelzést arról, hogy jól csinálod, akkor ez hihetetlenül felemelő érzéssel fog járni.

super-hero

A pozitív gondolkodáshoz hozzátartozik az egészséges önbecsülés is. Ha úgy tekintesz magadra, mint egy csodálatos ember, aki képes elérni a céljait, megvalósítani álmai életét, aki segít másokon, akkor a magaddal kapcsolatos gondolataid pozitív érzelmi töltésűek lesznek. Az önbecsülésedet fejleszteni úgy tudod, ha:

  • Céltudatosan éled az életed
  • Teljes felelősséget vállalsz az életedért, és beismered, hogy nem a körülmények áldozata vagy
  • Ha határozottan és magabiztosan lépsz fel, és cselekszel
  • Ha fejleszted a tudatosságod
  • Ha elfogadod a pillanatnyi helyzetet, és meghozod a helyes döntéseket
  • Ha azokat a dolgokat teszed, amik összhangban vannak az értékrendeddel

Az önbecsülés egy mutatója annak, hogy mennyire tiszteled a saját gondolataidat, és mennyire vagy megelégedve magaddal, és a tetteiddel. Számodra a fenti értékek hogyan jelennek meg az életedben, és hogyan nézne ki az önbecsüléssel teli éned? A választ követően érteni fogod, hogy miket kell tenned. 🙂

A negatív gondolkodást megszüntetheted rendszeres meditációval, relaxációval, szórakozással és kikapcsolódással, mindennapi hálával, spiritualitás gyakorlásával, jó minőségű és széles kapcsolatok ápolásával. Ezek nagyon-nagyon hasznosak lesznek számodra, azonban önmagukban még nem elegek, hogy 100%-ban pozitívan tudj gondolkodni.

Szükséged lesz a fent leírtakra is, ugyanis gondolj csak bele: egy céltalan, önbizalomhiánnyal küzdő, magányos ember, aki gyakran hibáztat másokat a problémáiért egyértelműen nem gondolkodik pozitívan a nap minden egyes percében. Ezzel ellentétben egy céltudatos, határozott és önbizalommal teli ember, aki képes a komfortzónáján kívüli életre, és a boldogság elérésére valószínűleg többet mosolyog, és pozitívabban éli meg a napjait.

A pozitív gondolkodáshoz hozzátartozik tehát a megfelelő attitűd és optimizmus, önbecsülés, önbizalom, és az érzelmi intelligencia is. Az utóbbi azért fontos, mert ennek segítségével egy negatív érzésekkel teli élethelyzetben sokkal könnyebben boldogulsz, illetve a boldogság állapotát többször is meg tudod valósítani.

 

Tetszett a cikk? Másoknak is hasznos lehet. :)
  •  
  •  
  •  
  •  
2016-08-07T13:49:10+00:00

Leave A Comment

Tetszik a tartalom?

 Iratkozz fel az email címeddel, és értesítelek, amint elkészül egy új bejegyzés. :)

Sikeresen feliratkoztál!