Spirituális Kérdés: Ki vagyok én?

//Spirituális Kérdés: Ki vagyok én?

Spirituális Kérdés: Ki vagyok én?

Sok kérdés vetődik fel bennem, mikor önfejlesztéssel, spiritualitással kapcsolatos könyveket olvasok. Számomra az életben a legfontosabb kérdés, melyre a választ szeretném megkapni az ez: Ki vagyok én? 

 

Ezt a kérdést sokféleképpen értelmezhetjük. Ha megfelelő önbecsüléssel rendelkezünk, akkor erre a kérdésre rendszerint pozitív választ adunk (és nyilván ennek az ellenkezője is igaz). Ám van egy mélyebb, spirituális értelme is ennek a kérdésnek.

Én úgy vélem, hogy mindannyian a Forrás kiterjesztései vagyunk, mely megtalálható bennünk is. Ezt valaki Istennek, Univerzumnak, Léleknek is hívja. Az életünkben megállíthatatlanul áramlik a Jólét, ezt a gondolatainkkal vagy elfogadjuk, vagy elutasítjuk. Ha korlátozzuk a Jólét áramlását, akkor azt vesszük észre, hogy például rossz lelkiállapotba kerülünk, rosszabb lesz a hangulatunk, belesüppedünk a  tehetetlenség érzésébe. A Forrással való kapcsolatunkat kell megtalálnunk, az Istennel való kapcsolatot. Ezt sokan rendszeres templomba járással, imádkozással teljesítik vagy meditációval. Ennek alapja a Hit. Hiszünk egy felsőbbrendű erőben, mely megváltoztatja életünket és körülményeinket, mely gazdagítja életünket és boldogságot hoz a mindennapjainkba. 

Én akkor vagyok a legjobb kapcsolatban a Forrásommal, ha meditálok. A meditáció alapja az elme kitisztítása és elcsendesítése. Amint ez megtörténik szívünket elárasztja a szeretet és boldogság, érezzük, hogy nincs negatív és pozitív gondolat…csak a lélek van… a Forrásod. 🙂 Egy rendszeresen meditáló ember jó esetben nyugodt, megfontolt, magabiztos és boldog.

meditation-tips-for-anxiety

Biztosan hallottátok már, hogy a gondolataink bevonzzák az életünkbe a gondolat lényegét. Például gondolunk egy szép virágra, vagy arra gondolunk, hogy jól érezzük éppen magunkat és elképzeljük ezt közben. Ezáltal érzéseket generálunk, az érzések pedig vonzzák a hozzájuk hasonló érzéseket. Ha jól érzed magad, próbáld minél tovább fenntartani azt a jóleső, könnyed, boldog érzést… mert nem tudhatod mikor lesz legközelebb ilyen. 🙂 Légy boldog, mert erről szól az élet: Minden egyes célunk és cselekvésünk alapja az, hogy végkifejletként boldogok legyünk, jól érezzük magunkat. Tapasztaljunk, fedezzük fel az ismeretlen dolgokat, tegyünk szert lankadatlan önbizalomra, magabiztosságra és önbecsülésre.

Ki vagy te és mi az életed célja? 

Azt mondtad: “Más Lényekkel együtt alászállok a fizikai tér-idő világába, és egy meghatározott és sajátos nézőponttal rendelkező öntudatot veszek magamra. Megtanulom ebből a nézőpontból látni magamat, és örömömet lelem majd abban, hogy társaim e nézőpontnak megfelelően látnak engem.”

Azt mondtad: “Megfigyelem az engem körülvevő dolgokat, és a tapasztaltakra adott reakciókként kialakulnak majd értékes személyes vonzalmaim. Tisztában leszek vonzalmaim értékével. Tisztában leszek nézőpontom értékével.”

Majd azt mondtad (és mind közül a legfontosabb): “Mindig érezni fogom saját, személyes nézőpontom erejét és értékét, mert döntéseim, szándékaim és gondolataim által a világokat teremtő ‘Nem Fizikai Energia’ áramlik, hogy megteremtse azt, amit a saját nézőpontomból indítottam el.”

Akkor, fizikai születésed előtt tudtad, hogy azonos vagy a Forrásenergiával, amely ebben a fizikai testben összpontosul, és tudtad, hogy a fizikai személy, akivé leszel, sohasem szakadhat el a helytől, ahonnan származik. Akkor még értetted örökkévaló kapcsolatodat a Forrásenergiával.

Azt mondtad: “Boldogan lépek be ebbe a fizikai testbe, a fizikai tér-idő valóságba, mert ez a környezet arra késztet, hogy valamilyen sajátosabb formában összpontosítsam ezt a hatalmas Energiát, ami vagyok. És az összpontosulás e sajátos formái hatalmas iramban, óriási örömet okozva lendítenek előre.”

Így hát megérkeztél ebbe a csodálatos testbe, emlékezve az örömre, az erőre, ami vagy, és tudva, hogy mindig emlékezni fogsz a Forrás ragyogására, és arra, hogy sohasem veszítheted el a kapcsolatodat ezzel a Forrással. Itt vagyunk hát, és emlékeztetünk rá, hogy bárhogy is érzel most, nem veszítheted el a kapcsolatodat ezzel a Forrással. 

Azért vagyunk itt, hogy emlékeztessünk az erőre, ami vagy, és hogy segítsünk visszatérned ahhoz a magabiztos, boldog, mindig valami csodálatosabb után kutató személyhez, aki vagy. 

Szeretnénk, ha emlékeznél arra, hogy bárki lehetsz, bármire szert tehetsz, bármit megtehetsz; és szeretnénk segíteni abban, hogy ez valóság legyen számodra. Örülünk azonban annak is, hogy ott tartasz, ahol, mert tudjuk, milyen örömteli lesz az utazás, amely során eljutsz onnan, ahol vagy, oda, ahová jutni szeretnél.

Szeretnénk segíteni, hogy magad mögött hagyhasd a fizikai utad során szerzett tapasztalatok közül azokat, amelyek csökkentik az örömödet és az erődet, és szeretnénk segíteni, hogy újra felébredjen benned a lényed lényegében lüktető, hathatós tudás.

 

Engedd hát el magad, és élvezd ezt a kellemes és békés utazást, melynek során felfedezed, hogy ki is vagy valójában. 🙂

Tetszett a cikk? Másoknak is hasznos lehet. :)
  •  
  •  
  •  
  •  
2016-09-04T13:59:58+00:00

Leave A Comment

Tetszik a tartalom?

 Iratkozz fel az email címeddel, és értesítelek, amint elkészül egy új bejegyzés. :)

Sikeresen feliratkoztál!