Egy megválaszolatlan kérdés, ami elindít a tökéletes életed felé

//Egy megválaszolatlan kérdés, ami elindít a tökéletes életed felé

Egy megválaszolatlan kérdés, ami elindít a tökéletes életed felé

Lehet, hogy még nem azt az életet éled, amit a vágyaid diktálnak, amit tiszta szívedből szeretnél. Az okok kiderítésével, és azok megoldásával juthatsz el természetesen a vágyott állapotba. Ez az ok lehet pénzügyi csőd, magány, gyenge jellem, rossz tulajdonságok, betegség, és így tovább. E rövid cikk célja, hogy tanácsot, és reményt adjon a problémáid megoldására, felderítésére, hogy a tökéletes életed felé vezető utat járd.

A világ szép és jó oldalát nehéz meglátni, ha rossz lelki állapotban vagy. Ugyanúgy a világ rossz oldalát is nehéz észrevenni, ha teljesen harmóniában vagy önmagaddal, tehát amikor 100%-ban boldog vagy. Sok megválaszolatlan kérdés van, amikre ha értelmes válaszokat, és megoldásokat tudsz adni, akkor jobban átláthatod a helyes és helytelen döntéseidet, a jövőben elvégzendő feladatokat és cselekvéseket. Ebben a cikkben csak egyetlen kérdésre hívom fel a figyelmedet. Egyetlen kérdés, melyre ha rengeteg időt szánsz, rengeteg fölösleges munkától óvod meg magad. Ha csak egy kis időt is szánsz rá, már közelebb vagy a megoldásaidhoz.

Az előző cikkeimben már említettem az életünk stratégiai tervezésének fontosságát, a céljaink összeírását, és azokat is leírtam, hogy miért nem tudják elérni az emberek a kitűzött céljaikat. Azonban ezek közül visszatérnék a stratégiai tervezéshez. A legjobb, ha ehhez választasz egy nyugodt, csendes helyet, illetve egy tollat és egy papírt viszel magaddal. Akár lehet ez egy kávézó, egy kert, egy tópart, stb…

A lap tetejére írd fel:

Számomra hogyan néz ki a tökéletes életem?

De nem csak az életed, levetítheted csupán egy napra, egy hónapra, évre, a következő 5 évre. Tegyük fel, hogy felkelsz, és bármivel kezdheted, amitől megvilágosodik a lelked. Bármilyen munkát, tevékenységet végezhetsz, és bárkivé válhatsz. Hogyan néznének ki ezek az utópikus képek az életed különböző területein?

A javaslataim a kérdés megválaszolása közben:

  1. A válaszod minősége, és mennyisége egyaránt számít, így amennyi időt és energiát csak tudsz, azt szánd rá. Ez a tervezés jelentős hatással van a további döntéseidre, és jobban átlátod majd a leírtak, és a jelen helyzeted különbségeit. Ezekre a problémákra érdemes majd megoldást találnod, amit elvégezhetsz egy másik lapon, de egyelőre legyen a fenti kérdés az első prioritásod.
  2. Gondolkozz sokat, szedd össze a gondolataid, idézt fel a példaképeid életét, idézd fel a számodra fontos értékeket, embereket, jellemet. Bátran beleírhatod azt is, hogy milyen emberré kívánsz válni.
  3. Készíts tömör szöveget, illetve később vázold fel egy mind-mapban ugyan ezt. A mind-map egy egyoldalas grafikus összefoglaló a témáról, hogy jobban átlásd.
  4. A felvetődő egyéb fontos kérdéseidet írd fel egy külön jegyzetre, amikre később ugyan így válaszolhatsz.
  5. Érdemes szokássá alakítani ezt a folyamatot, tehát időzítsd be. Például minden vasárnap délután elmegyek egy kávézóba, és elvégzem ezt a feladatot. Szánok rá 1-2 óra hosszát, és egyre tökéletesebben látom el a feladatot.

Akár kommentben is elkezdheted leírni a megválaszolatlan kérdéseidet, és próbálj rájuk ésszerű megoldásokat, és cselekvési terveket gyártani. A cselekvési terv szintén egy átlátható folyamatot fog ábrázolni, amellyel eljuthatsz a céljaidhoz. Ezt szintén érdemes megcsinálni.

Az egyetlen dolog, ami nem fog közelebb vinni a tökéletes életedhez, ha ilyen cikkeket olvasol, és nem lépsz a tettek mezejére. Ha pénzben átszámítanám az életem stratégiai tervezésével töltött óráit, felbecsülhetetlen összeget kapnék. Ugyanis az igazi boldogságot, és szabadságot nem pénzért kapod készen.

Sok sikert kívánok, és további csodálatos napot!

Tetszett a cikk? Másoknak is hasznos lehet. :)
  •  
  •  
  •  
  •  
2016-08-07T13:49:30+00:00

Leave A Comment

Tetszik a tartalom?

 Iratkozz fel az email címeddel, és értesítelek, amint elkészül egy új bejegyzés. :)

Sikeresen feliratkoztál!