A sikeres és sikertelen ember jellemzői egy képben

//A sikeres és sikertelen ember jellemzői egy képben
  • Sikeres vs. sikertelen

A sikeres és sikertelen ember jellemzői egy képben

A sikerek és kudarcok életünk nélkülözhetetlen velejárói, és egyik elem sem fér meg a másik nélkül. Ha egy sikeres emberre gondolsz, akkor neked mi jut az eszedbe? Mi az első öt tulajdonság, amit fel tudsz sorolni spontán? Általában a legelső amire gondolnak az emberek e szó hallatán az az anyagi jóllét, a második pedig az eredményes karrier.

A sikeres embert az jellemzi leginkább, hogy képes az értékrendjét az életében maradéktalanul megvalósítani. Tehát, ha számára a család boldogsága a fontos, akkor az elsődleges célja ennek elérésére fog irányulni. Ha az anyagi javak a legfontosabb prioritás az életében, akkor ezen a területen elért eredményei teszik őt boldoggá és sikeressé. Az általa elért eredmények, az alázatosság, a kiérdemelt tisztelet, a jó kapcsolatok és még sorolhatnám a jellemvonásokat tovább, amikkel körülírható egy sikeres ember. 

Az alábbi infógrafikát tanulmányozva kicsit magadra ismerhetsz a leírt tulajdonságokból. Az első kérdés, amire önmagadnak választ kell adnod: melyik csoportba tartozom jelenleg, és min kell változtatnom?

Sikeres és sikertelen emberek jellemzői

Mentsd le nyugodtan a képet, karikázd be amik rád jellemzőek, így jobban átláthatod az erősségeidet és a gyengeségeidet. Ez egy hasznos gyakorlat, amivel némi önismeretre is szert tehetsz, ami a fejlődés első állomása. Felismerni a helyzetet, kitűzni a célokat, cselekvési tervet készíteni, megtenni a lépéseket, visszajelzést gyűjteni, majd következetesen folytatni.

 

Tetszett a cikk? Másoknak is hasznos lehet. :)
  •  
  •  
  •  
  •  
2016-08-07T13:49:07+00:00

Leave A Comment

Tetszik a tartalom?

 Iratkozz fel az email címeddel, és értesítelek, amint elkészül egy új bejegyzés. :)

Sikeresen feliratkoztál!