A siker alázatos munka eredménye

//A siker alázatos munka eredménye

A siker alázatos munka eredménye

Amikor sikerről és személyes eredményekről beszélünk, mi jut először az eszünkbe? A pihenés, kényelem és a szórakozás? A modern ember egyik legérdekesebb jellemzője, hogy egy lehetőségekkel teli világban él, éppen ezért elkényelmesedik, és magát marcangolja, vagy másokat hibáztat azért, mert nem éri el az ideális életképét. Munka után belehuppan a kényelmes fotelba, bekapcsol egy filmet, vagy keres valami műsort, ami eltereli a figyelmét a fárasztó napjairól, és arról, hogy változtatni kellene. Mert a változás még több erőfeszítést igényelne, esetleg teljes életmódváltást, ami kihívásokkal és bizonytalansággal jár. A változás olykor rengeteg mentális és fizikai energiát igényel, természetesen azért, mert megdolgoztatja a problémamegoldó készségünket, és kirepít minket a viszonylag stabil állapotból. Viszont sokan vannak úgy, hogy inkább már tudomást sem vesznek róla: egy mérgező, és egészségtelen stabil állapotba süppedtek. De hol a megoldás?

A siker kapcsán sokszor láthatjuk a céltudatosság, alázatos munka, időmenedzsment, pozitív lelki beállítottság és integritás fogalmát, és mindezeket nem véletlenül. Sok helyen látom, hogy a siker titkát pedzegetik, és az egész írásnak a végén megemlítenek egy tényezőt a sok közül, vagy beajánlják magukat, mint fizetős segítséget. Nos, hasznodra válhat egy írás, hasznodra válhat egy tréning, akár egy barát segítő tanácsa is. De mi az életvezetéseddel kapcsolatos információ, tanács hasznosulásának a feltétele? Természetesen a befektetett energia. Csak képzeld el: elolvastál 10 könyvet az önbizalomról, és a jellemfejlesztésről, de ezután nem alkalmaztad a benne leírtakat, vagy csak csekély mértékben. Milyen lesz ezután az eredmény? A befektetett energiával arányos. Ezért szoktam mondani, hogy rendben van, hogy valaki elolvas egy könyvet az önbecsülésről, egy könyvet a munkahelyi sikerről, attól függetlenül még csak az első lépést tette meg a létráján. Leragadunk egy ponton, mi kérjük a segítséget, de aztán sokszor inkább a kényelmesebb, biztonságosabb helyzet mellett döntünk. Nem akarunk több stresszt. Nem visszük végig a folyamatot a teljes eredményességig.

A személyes siker bizony az alázatos munkán, vagyis a befektetett energiánkon múlik. Ezen túl természetesen az önismeret, a jellemed szilárdsága és erőssége, a lelki beállítottságod, az ambíciód, és még tényezők tömkelege játszik szerepet ebben a rendkívül összetett folyamatban. Egy mentor a helyes irányba terel, egy szerző átadja a tudását, a számodra szükséges információkat, de mindezt neked kell felhasználni.

Ha hajlandó vagy tenni azért, hogy elérd a számodra fontos értékeknek megfelelő állapotot, hogy elérd a számodra fontos eredményeket, hogy elérd a céljaidat, akkor jó úton haladsz. A legtöbben viszont nem teszik meg ezeket az erőfeszítéseket, arra hivatkozva, hogy a siker felé tett erőfeszítések kizökkentik őket a pozitív lelki állapotukból, zavart hoznak létre az életükben, illetve nagy mennyiségű stresszt. Észre kell vennünk, hogy pontosan ezért adják fel sokan. Van egy pont, ahol meghátrálnak a rengeteg negatív hatás miatt, és visszatérnek a kényelmes állapothoz. Viszont a legnagyobb eredmények eléréséhez sokszor túl kell jutnunk a legnehezebb pontokon, túl kell élnünk az életünk hullámvölgyeit, és érdemes megoldásokat találnunk, majd alkalmaznunk.

Érdemes lesz felismerni a lehetőségeinket, érdemes lesz felismerni a szükséges lépéseket, majd ezután masszívan cselekedni, méghozzá céltudatosan. A folyamat során pozitív visszajelzések, és a sikereid által elkezdesz egyre jobban hinni magadban, és abban, hogy el tudod érni azt, amit kitűzöl magad elé. Egyre biztosabb leszel abban, hogy sikerülni fog a következő kihívás is. Egyre pozitívabb énképet formálsz magadról, mert tudod: mindent megteszel azért, hogy elérd azokat a dolgokat, amik számodra valóban fontosak, és látod is, hogy mindez sikerül. Mindez egy körforgássá fog a későbbiekben alakulni, és láthatod: minél jobban javul az önbecsülésed, önbizalmad, magabiztosságod, a jellemed a befektetett energiáidnak köszönhetően (a kisebb és nagyobb sikereid által), annál jobban fejlődsz.

Tetszett a cikk? Másoknak is hasznos lehet. :)
  •  
  •  
  •  
  •  
2016-10-24T12:51:37+00:00

Leave A Comment

Tetszik a tartalom?

 Iratkozz fel az email címeddel, és értesítelek, amint elkészül egy új bejegyzés. :)

Sikeresen feliratkoztál!