A legfőbb ok, amiért problémáid vannak az életben!

//A legfőbb ok, amiért problémáid vannak az életben!

A legfőbb ok, amiért problémáid vannak az életben!

Az élet velejárója, hogy a céljaink és terveink teljesítése során problémákba, akadályokba ütközünk. Talán sokszor alábecsüljük a terveinkhez szükséges erőfeszítést, vagy túl hamar akarunk valamit elvégezni, esetleg nem számítunk az egyéb felmerülő akadályokra. De miért érzi sokunk egyre rosszabbul magát, ahogy halad tovább az életben? Ennek egy fő oka van, és erről lesz szó a cikk további részében.

Ha egy rövid mondatban kellene megfogalmaznom az életünk értelmét, akkor úgy fejezném ki, hogy a születésünk és a halálunk közötti tartományt számunkra minél több minőségi idővel töltsük ki. Tapasztaljuk meg a még ismeretlennek tűnő, izgalmas dolgokat, fedezzük fel önmagunkat és éljünk minél teljesebb életet.
Amint megszületünk kíváncsian szemléljük a minket körülvevő környezetet, aztán amint felcseperedünk egyre több felelősséget kellesz vállalnunk, és rájövünk arra is, hogy hatalmas következményei lehetnek a döntéseinknek. Előbb utóbb felötlik bennünk a gondolat: vajon hogyan tudnám megoldani, hogy a lehető legtöbb spontán és tudatos döntésem pozitívabb irányba terelje az életemet?

A döntéseink következményei lehetnek számunkra hasznosak és pozitívak, de a rosszul elsült döntéseink akár hosszú időn keresztül is terhelhetnek minket. Tehát ha túl sok a negatív következményekkel járó döntésünk, akkor felhalmozzuk a problémákat az életünkben. Ezután a rengeteg megoldandó problémával egyenként foglalkozni is kell, és akár évekbe is telhet, hogy az összes megszűnjön. Rosszabb esetben akár kihathat az egész életedre. Csak nézz meg egy életfogytiglan börtönbüntetésre ítélt embert. Vagy egy olyan embert, aki már 10 éve keményen fizeti a felvett hitelét, és még mindig nem ért a végére. Emellett belesüppedhetünk egy rendkívül káros kapcsolatba is, amiből félünk kilépni. Vagy olyan helyzet is előállhat, hogy körömmel-foggal ragaszkodnod kell a munkahelyedhez. Miért lehetséges ez? Mi a fő oka ezeknek a problémáknak, és hogyan találhatunk rájuk megoldást?

Elmondom neked, hogy a felhalmozott problémákból való kilábalás egy rendkívül nehéz folyamat, viszont a kellő elszántsággal bárki képes rá, hogy újból teljes életet élhessen. A legtöbb helyen olyanokat olvashatsz, hogy hogyan tegyél szert könnyen magas bevételre, hogyan érd el az anyagi függetlenséget könnyedén, de akár kaphatsz öt egyszerű tanácsot is az önbizalmad erősítésére, amik azonnal működnek. Valljuk be, hogy egy olyan világban élünk, ahol az emberek hihetetlen pénzeket, és erőfeszítéseket tesznek a saját termékük, vállalatuk hirdetése érdekében.  Semmiképpen se dőlj be a varázspiruláknak, amik azonnali változást garantálnak egy olyan területen, ahol akár évekig is eltarthat az, hogy jelentős változásokat érj el a jelenlegi helyzetedből elindulva. Nincs azonnali megoldás. Helyette viszont kemény munkával, elszántsággal és kitartással, következetesen cselekedve elérheted a céljaidat.

Nézzük, hogy mi lehet az oka a legtöbb problémánknak. Legyen ez a probléma a munkahelyeddel, az emberi kapcsolataiddal, vagy a céljaiddal kapcsolatos. És ez az ok a bizonytalanság, a biztonságérzet hiánya, illetve a félelmeid. Ez okozza, hogy kiszolgáltatva érzed magad, és nem tudsz szabadulni a számodra kellemetlen helyzetektől. Érzed, hogy érdemes lenne változtatni, de nem teszed meg a lépéseket, mert félsz. Félsz attól, hogy elveszíted a családod, hogy nem tudod fizetni a hitelt, hogy többé már nem fog szeretni senki sem, vagy éppen félsz az ismeretlen helyzetek veszélyeitől: vagyis a biztonság hiányától. Belegondolsz abba, hogy meg tudnád tenni a szükséges lépéseket, de az erőfeszítések hatalmas mentális és fizikai energiát igényelnének, vagy nagyobb befektetéseket. Belegondolsz abba, hogy elérhetnéd azt az ideális állapotot az életedben, amit a lelked mélyén mindig is akartál. És sajnálatos módon mégis csak annyit mondasz, hogy: “Jó lenne…”

Az első, amit érdemes lesz megtenned, hogy több forrásból származó jövedelemre teszel szert. Emellett érdemes áttekintened a jelenlegi akadályaidat. Építs ki minőségi emberi kapcsolatokat, és tegyél szert kiemelt minőségű tudásra!

A második tanácsom, hogy szervezd ki az életedből a halogatást, és tegyél masszív erőfeszítéseket a céljaiddal kapcsolatosan! Ha még nem az ideális helyzetben élsz, akkor igenis keményen, alázatosan meg kellesz dolgoznod a sikeredért, amiért a hátralévő életedben hihetetlenül hálás leszel. Azt fogod mondani: “Miért nem kezdtem el előbb?” Szóval vágj bele minél hamarabb! 🙂
Létezik egy számomra hihetetlenül motiváló személy, aki Mr. Money Mustache néven érhető el. Egy élő legenda, aki megtakarította az összes bevétele 60%-át, és 30 éves korában nyugdíjba ment. Most járja a világot, illetve emberek tízezreinek az életére van pozitív hatással. Emellett hihetetlenül boldog életvitelt folytat. 🙂

A problémamegoldó készségedet lehetőséged van fejleszteni is, azáltal, hogy a megoldásra fókuszálsz, nyitott vagy a lehetőségekre, és nem bonyolítod túl a dolgokat. Az igazság az, hogy minél több problémát oldasz meg, és minél nehezebbeket, annál nagyobb lesz az esélyed arra, hogy az életedben előbukkanó akadályokon sikeresen túljuss. A legtöbbször azt szoktam javasolni, hogy tedd magad kihívások elé, ha fejlődni akarsz ezen a téren! Akár magadnak is összeírhatsz ilyeneket.

Én azt mondom, hogy fejezd be az intellektualizálást, az önigazolások és kifogások gyártását, a halogatást, és vágj bele a terveid megvalósításába, hogy elérd azt az ideális állapotot, amiben a lelked mélyén mindig is hittél!

Sok sikert az utadhoz, és kívánom a legjobbakat!

Tetszett a cikk? Másoknak is hasznos lehet. :)
  •  
  •  
  •  
  •  
2016-09-09T14:55:32+00:00

Leave A Comment

Tetszik a tartalom?

 Iratkozz fel az email címeddel, és értesítelek, amint elkészül egy új bejegyzés. :)

Sikeresen feliratkoztál!