10 dolog, ami örökre megváltoztatja az életed

//10 dolog, ami örökre megváltoztatja az életed

10 dolog, ami örökre megváltoztatja az életed

A változás az élet velejárója. Nem bújhatunk ki alóla, és minél inkább ellenállunk a változásnak, annál nehezebb lesz az élet. A változás bekopogtathat egy válság eredményeképpen, egy döntés, esetleg a véletlen eredményéül. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy igenis képesek vagyunk ezt a változást a pozitív irányba megtenni, akkor jelentősen megkönnyítjük a helyzetet. Erre szolgál ez a cikk, remélem a hasznodra lesz!

1. Megtalálni az életed értelmét, az életcélodat

Kezdd el átgondolni, hogy mi az, ami számodra rendkívül fontos az életben, és miért olyan fontos az. Mit szeretnél elérni az életben? Mik a legnagyobb álmaid? Mi tesz boldoggá téged? Az életcélod egy iránymutató az életben, hogy tisztán láthasd a jó utat. Könnyebb részcélokra bontani, így minden nap, minden héten tehetsz valamit, ami felemelő érzéssel jár. Életcél, és egyáltalán célok nélkül csak sodródsz az életben, és várod, hogy hátha történik majd veled valami csoda.

2. Készíteni egy álomtáblát, és megvalósítani az álmaid

Mikor még gyerekek voltunk mindig álmodoztunk csodálatos pillanatokról, amiket meg szeretnénk élni. Nagyon jók voltunk abban, hogy elképzeljük a tökéletes, felnőtt énünket. Amint egyre tovább cseperedtünk, sokan elvesztettük ezt a csodás képességünket. Már nehezen hiszünk abban, hogy tényleg képesek vagyunk elérni ezeket az álmokat.

Az álomtábla egy nagyszerű eszköz, hogy elkezdjünk újra hinni az álmaink megvalósításában. Ha minden nap látjuk az elérendő célt, és a bejárandó utat, akkor nagyobb lesz a lelkesedésünk az elérése iránt.

3. Következetes célkitűzés

Ha már tudod, hogy mi a legfontosabb számodra az életben, és ismeretében vagy az álmaidnak, akkor ideje lépéseket tenned és rövid, közepes, hosszútávú célokat kitűzni. Kezdd a legnagyobbakkal, és bontsd le részcélokra, hogy minden nap tehess értük valamit! Ne felejtsd el, hogy a céljaid változhatnak, ahogyan az értékrended is. Ha a megfelelő célokért teszel lépéseket, és látod az eredményeket, akkor rendkívül felemelő érzésben lesz részed. Ha nincs ilyen érzésed, akkor valószínűleg nem a megfelelő célokat tűzöd ki.

4. Megbocsátani, és elengedni a múltat

A múlton való sajnálkozás csak visszatart az életben. Ha folyamatosan a múltban elkövetett hibáidon gondolkozol, akkor kihagyod a jelen pillanat nyújtotta lehetőséget, hogy változtathass a jövődön! A jelen pillanat tettei fogják a jövődet formálni, a múltból már csak tapasztalatot meríthetsz!  Az egyetlen hasznos dolog, ha a megfelelő tetteket hajtod végre a jelen pillanatban, és nem rágódsz a múlton. Egy hasznos gyakorlat, ha ráírod egy papírra azt, amin nem akarsz többé rágódni, és elégeted. Emellett a meditáció is visszahoz a jelen pillanatba, illetve nyugodt személyiséggé tesz. Egy próbát megér!

5. Megtenni azt, ami pozitív hatással van rád, de mindig is féltél tőle

Ez a lépés rólad szól, és a komfortzónádról! A legnagyobb félelem az emberek szerint a közönség előtt való nyilvános beszéd. De megemlíthetjük az új környezetbe kerülést, vagy a munkahely leváltását is. Készíts egy listát a félelmeidről, amiken mindenképp érdemes lenne túllépned. Válaszd ki az egyiket, és ha a fene fenét eszik is, tegyél pontot a végére! Két vagy három ilyen alkalom után az önbizalmad megerősödik, és kevésbé fogsz félelmet érezni a hasonló, vagy a jelentéktelenebb dolgoktól. Soha ne hagyj fel ezzel a jó szokással!

6. Egy kiegyensúlyozott életet élni

Az egészségünk napról napra változik, még akkor is, ha mi azt nem észleljük. Tegyünk minden nap azért, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból! Ha egészségesen étkezel, jól fogod magad érezni a bőrödben. Ha jól érzed magadat a bőrödben, akkor jól nézel ki! Tartsuk kézben a lelki és a testi egészségünket! A sport, és a helyes étkezés az egyik legjobb módja ennek, amivel egy pozitív, optimista attitűdöt is kialakíthatunk mellesleg.

7. Szembenézni a félelmeiddel

Ha teljes egészében kívánod megélni az életedet, akkor ne hagyd, hogy a félelmeid visszaszorítsanak! Tanuld meg kezelni őket, és merj szembenézni velük. Miután ez megtörtént, már lehet, hogy  nem is tűnik olyan félelmetesnek az egész, sőt inkább örömtelinek. Mindezek után végre visszaveheted az életed irányítását a saját kezedbe!

8. Elfogadni a helyzeted, és azt, aki vagy

Az egyetlen személy, aki hatással lehet az életedre az Te vagy! Vannak olyan időszakok az életben, amikor szembe kell néznünk a kritikával, és azzal, hogy nem kedvelnek minket annyira, mint ahogy azt mi elvárjuk. Ha elfogadod a pillanatnyi helyzetet, és azt aki vagy, akkor elindulhatsz a változás útján, és kiutat fogsz találni a hullámvölgyből. Ha képes vagy szeretni azt, aki vagy, és tisztelni a saját gondolataid és céljaid, akkor jó úton jársz! Lelj rá a bátorságra, szeresd magad, és tégy valami őrületesen nagyszerűt!

9. A jelen pillanatban élni

Sokunk gondolja úgy, hogy a szomszéd fűje mindig zöldebb. Azonban, ha a kerítés másik oldalára állunk, lehetséges, hogy ez a nézőpont megkérdőjelezhető. A vágy, hogy megváltoztassuk az életünket,  azon nyugszik, hogy boldogok legyünk végül. Annyira hajszoljuk a boldogságot, és keressük a megoldásokat, hogy elfelejtjük élvezni a jelen pillanatot. A vágyunk, hogy boldogok legyünk egy jövőbeli vágy, és nem jelenbeli.

A tóparton ülni a legjobb barátoddal, miközben egy finom jégrémet eszel, és nézed a lágyan fodrozódó vizet, a naplementét. Ez a jelen pillanat nyújtotta boldogság egyike. Becsüld meg a jelent, és adj hálát azért, amid van! Segíts másokon, és egy csepp boldogság lesz a jutalmad! Erről szól ez az egész – ne feledkezz meg ezekről a pillanatokról, miközben a boldogság nyomában loholsz!

10. Megtapasztalni a tanulás örömét

Minden egyes alkalommal, amikor valami újat tanulsz, tudásra teszel szert, a tudással együtt pedig a magabiztosságod is növekedni fog. A tanulás hozzásegít, hogy egy új szituációban alkalmazkodóképesek és rugalmasak legyünk. Emellett ösztönöz bennünket, hogy kreatívabban gondolkozzunk, és az addig félelmetes ismeretlen immáron ismertté váljon. A könyvek olvasása egy nagyszerű eszköz a tanuláshoz. Ahhoz, hogy teljesen megtapasztald a tanulás örömét folyamatosan olvass, és kutass új ismeretek iránt. Az egyre nagyobb tudással megtalálhatod az életed értelmét, célját is.

Szabadon választhatsz, hogy változtatsz-e az életeden, és hogy hogyan teszed mindezt. Ha ezt a 10 dolgot megteszed kétségek nélkül, akkor örökre megváltoztathatod az életedet a pozitív irányba! Szóval mire vársz? 🙂

Tetszett a cikk? Másoknak is hasznos lehet. :)
  •  
  •  
  •  
  •  
2016-08-07T13:47:47+00:00

Leave A Comment

Tetszik a tartalom?

 Iratkozz fel az email címeddel, és értesítelek, amint elkészül egy új bejegyzés. :)

Sikeresen feliratkoztál!